Huwelijksboom of geboorte boompje

2.jpg.fullkleinMet dit cadeau krijgt de toch al heel speciale dag een extra betekenis. Geef het bruidspaar een huwelijksboom. Of, indien je zelf trouwt, plant zelf een Huwelijksboom in je tuin!

Door het geven van een huwelijksboom als huwelijkscadeau, symboliseer je de wens dat het bruidspaar een liefdevol en vruchtbaar leven met elkaar gaat leiden. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar. De huwelijksboom is verkrijgbaar als variant appelboom.

De appelboom

De appelboom is de boom die symbool staat voor liefde, vertrouwen en vruchtbaarheid. Vroeger werd deze boom naast huis geplant ter bescherming maar ook om liefde te ontvangen. De prachtige bloesem van de appelboom is het teken dat de lente is begonnen. Het toewerpen van een appel is een teken van genegenheid. De boom blijft klein, maar draagt grote vruchten. Ook leuk in een ruime bak op het terras.

Geboorte boompje
Verwelkom de pasgeboren baby met een origineel kraamcadeau. Laat zien hoe belangrijk deze gebeurtenis voor jou is en schenk de baby een eigen geboorteboom. Zou het niet geweldig zijn als straks de verjaardagspartijtjes onder deze boom gevierd zullen worden?

Door het geven van een geboorteboom symboliseer je de wens dat het kind opgroeit en zich ontwikkelt in een gezonde groene wereld. De traditie zegt dat groei en ontwikkeling van kind en boom dezelfde lijn volgen. Het geboorte boompje is verkrijgbaar in de varianten berk en peren.

De berk
shutterstock_138538325.jpg.fullklein De berk wordt geassocieerd met een nieuw begin en overleven onder alle omstandigheden. De boom brengt kracht en bescherming in moeilijke tijden. Daarom is het een oude traditie om wiegjes van berkenhout te maken, zodat de kleintjes beschermd worden.

shutterstock_78700174.jpg.fullkleinDe perenboom
De perenboom is het hele jaar rond een lust voor het oog. De prachtige bloesem van de perenboom is het teken dat de lente is begonnen. In het najaar wordt de mooie bloesem beloond met grote sappige peren. Maar pluk ze niet allemaal! De traditie leert dat de laatste peer altijd aan de boom moet blijven hangen, om voor het volgende jaar zeker te zijn van een goede oogst.

De huwelijksboom en geboorte boompje zijn verkrijgbaar op Bedankjes.nl.

 

Reacties zijn afgesloten.